Tuesday, January 9, 2007

Doa UnTUk PuTeRa HaTiKU.......Ya Allah .kau ampunnilah dosa yang telah aku perbuat ...kau limpahkanlah kesabaran yang tiada terbatas,kau berikanlah aku kekuatan mental.kau kurniakanlah aku dgn sifat keradhaan kau peliharalah lidahku dari kata² nista,kau kurniakan aku sifat kasih sesama insan..

...Ya AllaH, sekiranya insan uni adalah pilihanmu di arash,berikanlah aku kekuatan dan keyakinan utk terus bersamanya...sekiranya insan ini,insan yg akan membimbing tanganku ketitianmu,
kurniakan aku sifat dab rehda atas segala perbuatanya..
sekiranya insan ini adalah bidadara untukku di jannahmu.lepaskanlah aku dgn sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnYa..

....Ya AllaH,Sekiranya insan ini adalah terbaik untukku diduniamu,peliharalah tingkah lakukan serta kata² dari menyakiti perasaanya..sekiranya insan ini jodoh yg dirahmati olehmu..berikan lah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya..

....Tetapi Ya Allah sekiranya insan ini di takdirkan bukan utk jodohku tetapi utk insan lain yg mungkin lebih sempuna dari diriku tunjukkan lah aku jalan terbaik utk aku harungi segala dugaanmu..

...Ya Allah sekiranya insan ini tergoda dgn keindahan duniamu..limpahkanlah daku kesabaran utk terus membimbingnya...sekiranyainsan ini tunduk terhadap nafsu yang melalaikan ,kuniakanlah aku kekuatan utk mempebtulkan keadaan nya..sekiranya insan ini menyintai kesesatan ,kau pandulah aku tuk menari dirinya keluar dari terus terlena...

....Ya AllaH,kau yang maha megetahui apa yang terbaik utkku..kau juga maha m'ampuni segala kesilapan dan keterlanjuranku...sekiranya aku tersilap membuat keputusan,bimbinglah aku kejalan yg kau rehdai..sekiranya aku lalai dalam tanggungjawapku sebagai seorang hambamu..kau hukumlah aku diduniamu dan bukanya diakiratmu..
sekiranya aku ingkar dan derhaka berilah aku cahaya petunjuk ke arah rahmatmu....

....Ya Allah aku lemah tanpa petunjukmu..
aku buta tanpa bimbinganmu..
aku cacat tanpa hidayatmu...
aku hina tanpa rahmatmu....
...Ya Allah berilah aku petunjuk yang sebenar -sebarnya....

aMin...............Sayangku...
Di anje saat taip doa ni ..
abg ada disisi telinga anje..
abg...anje akan merinduimu selamanya..
anje tahu kita akan jauh suatu hari nanti..
tapi anje berharap hati abg tetap macam sekarang ni..
sebok wase ...
setiap pertemua pasti ada perpisahan..
walaupun kita tak rela...
best gok abg nyanyi erk..
dari perasaaan ia kan menjadi lebih merdu dan penuh makna..
abg ..
anje tak sangup berpisah dgn abg walaupun satu saat....
ketahuilah abg....
tapi kepada tuhan anje berdoa semoga kita akan bahagia selamnya...
ameen..
10/12/07

1 comment: